У Сумах замалювали кримінальні написи

10.03.2018

Студенти, працівники наркодиспансеру та патрульні поліцейські влаштували спільну акцію «Суми-місто без наркотиків».

Від ранку близько 20 учасників флешмобу фарбою замальовують написи з інтернет-адресами постачальників психотропних речовин по всьому місту. Усі вони розділилися на 5 груп, аби охопити більше адрес. Долучилися до акції студенти всіх вишів Сум.

“Кожна людина, мабуть, бачила написи, які пропагандують наркотичні речовини у нашому місті. Молодь не може стояти осторонь цього. Ми хочемо зробити наше місто чистим та без наркотиків. На нашу думку, така важлива проблема має бути порушена саме молоддю”, – говорить студент Михайло Ананченко.

Сьогодні ліквідувати вони планують понад 100 написів. Стіни із інтернет-адресами наркоділків вони розшукують за допомогою інтерактивної карти, яку самі створили напередодні.

Розміщені загрозливі сайти на стінах багатоповерхівок, училищ та навіть шкіл. До слова, на фарбу активісти витратили понад півтисячі гривень.

“У подальшому будемо проводити заняття в навчальних закладах для того, щоб розповідати про негативний влив на здоров’я та подальшу поведінку людини наркотичних речовин. За статистикою, більшість правопорушень вчиняють люди саме в алкогольному чи наркотичному сп’янінні, тож ми вважаємо цю проблему дуже важливою. До слова, тільки у місті Суми від початку 2017-го року ми затримали понад 600 наркоділків”, – розповів старший інспектор прес-служби Патрульної поліції Сумської області Олег Сологуб.

Джерело: spec-kor.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: