Вдома у психічно хворого чоловіка вилучили 5 мінометних мін і снаряд

12.03.2018

До чергової частини Білопільського відділення поліції надійшло повідомлення від громадян, що у дворі свого 56-річного родича вони знайшли кілька старих мінометних мін та артилерійський снаряд. На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група, посилена вибухотехніками та кінологом з ГУНП області. 

«Як виявилось на місці події, кілька днів тому за рішенням суду власник будинку був поміщений до психоневрологічного диспансеру для примусового лікування, – коментує Андрій Анісімов, начальник Білопільського відділення поліції. – Його родичі, жителі цього ж села, прийшли до садиби чоловіка, аби доглянути за господарством. І випадково знайшли у дворі, під купою назбираного металобрухту, п’ять мінометних мін та один артилерійський снаряд».

За попередніми висновками експертів-вибухотехніків, міни та снаряд відносяться до часів Другої світової війни, але й досі становлять неабияку небезпеку в разі детонації. Тож, правоохоронці відразу організували охорону безпечного периметру та викликали саперний підрозділ Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України, які і знищили боєприпаси у безпечному місці.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: