У Сумах підлітки потрапили під кримінал за груповий розбій

12.03.2018

Сумська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом вчинення групою осіб розбійного нападу на сумчанина.

Подія трапилася вночі 5 березня в м Суми поблизу будинку № 16 по вул. Лесі Українки. Близько 2 години ночі шість молодиків напали на сумчанина, який повертався з роботи, жорстоко побили його та відібрали всі цінні речі та документи. Чоловіка без свідомості знайшов випадковий перехожий, який викликав поліцію та медиків. Патрульні поліцейські зреагували миттєво – за прикметами, які надав потерпілий, вже через декілька хвилин знайшли та затримали нападників. У одного із затриманих виявлено мобільний телефон потерпілого, інший встиг викинути викрадений гаманець, проте це зафіксувала камера відеоспостереження.

Наразі всім шести нападникам, наймолодшому з яких того дня виповнилось 15 років, а найстаршому є 18 років, вручено повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 187 (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб) КК України. Одного 16-річного, стосовно якого в суді вже слухається справа за обвинуваченнями в подібному злочині, взято під варту. Найстаршому підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Стосовно інших учасників розбійного нападу направлено до суду клопотання про обрання запобіжних заходів.

Як повідомила прокурор Сумської місцевої прокуратури Галина Рекуненко, потерпілий отримав закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку та перелом ноги. Згідно висновку медиків, підозрювані не перебували в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. За скоєне їм загрожує позбавлення волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: