Екс-губернатор Шульга прокоментував своє звільнення з НАУ

13.03.2018

Як уже повідомляли “Сумські дебати”, екс-губернатор Сумської області Володимир Шульга був звільнений із посади проректора Національного авіаційного університету, підставою для чого стало порушення трудової дисципліни. Однак на своїй сторінці у Фейсбуці він натякнув, що звільнення відбулося з інших причин:

“Сьогодні мій останній день роботи в Національному авіаційному університеті.

Дякую всім, хто долучився до роботи, хто разом зі мною розвивав цей легендарний виш та брав участь у плідній роботі.

Ці роки пройшли недаремно, і я в цьому переконаний. Не в моїх правилах згадувати негатив, особливо той, що був подоланий.

Разом із командою фахівців вдалося зробити багато. Зокрема – досягнути домовленості з Canadore College про обмін студентами та навчання канадських студентів у НАУ, участь у наукових конференціях, розширена робота з ІСАО, та багато іншого.

Оцінювати мою роботу, напевно, будуть інші.

А сьогодні я дізнався, що нібито «грубо порушував трудові обов’язки» та перевищив делеговані мені повноваження. Саме з таким формулюванням було підписано наказ про моє звільнення.

Як ви думаєте, чи випадково наказ про звільнення співпав із завершенням першого туру виборів ректора у НАУ? Ось в цьому і вся річ.

Хочу підкреслити та наголосити: ніколи я не дозволяв собі перевищення своїх повноважень. Проте зазначу — я не закривав очі на фальсифікації та тиск, що відбувалися під час виборів ректора НАУ, та докладав максимум зусиль, аби цього не відбувалося. Адже на моє переконання, вибори у вишах є тією основоположною ланкою, на якій базується вся українська демократія, а молоде покоління вчиться реалізувати своє громадянське право голосу та відповідальності за це.

Саме ця моя принципова позиція, на моє переконання, і стала причиною мого звільнення..

Проте ще раз дякую команді професіоналів та фахівців, котрі не злякалися складнощів та разом зі мною працювали задля розвитку легендарного Національного авіаційного університету”.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: