У Сумах оголосили мільйонний тендер

13.03.2018

Днями в системі державних закупівель “Прозорро” був оголошений тендер на закупівлю послуг з технічної підтримки ІТ-сервісів «Smart City», який уже не раз анонсувався секретарем Сумської міськради Андрієм Барановим.

В описі до предмету закупівлі зазначено низку необхідних послуг. Зокрема проект «Smart City» передбачає забезпечення роботи інформаційно-аналітичної системи нормативних документів, системи єдиного розумного порталу, автоматизацію аналітично-комунікаційної системи управління звернень громадян, підтримки аналітичної системи звітів про діяльність депутатів. У рамках програми мають намір створити систему управління ресурсами, реєстру земель та об’єктів комунальної власності, інформаційно-комунікаційної системи управліннями інвестиціями, а також підтримки роботи системи кабінету жителя.

Згідно з інформацією в тендерній документації орієнтовна сума закупівлі складає 1 млн 76 тис. грн. На даний момент ведеться реєстрація пропозицій. При виборі переможця єдиним критерієм є ціна. У разі підписання договору підрядник зобов’язаний виконати весь обсяг послуг до 31 грудня 2018 року.

Нагадаємо, що про реалізацію програми «Smart City» заговорили ще в 2016 році. Тоді було виділено перелік пріоритетних напрямів впровадження цифрових сервісів, таких як відкритий бюджет, створення бази комунального майна, спрощення системи запису на прийом до лікаря, моніторинг наявності медикаментів за програмою «доступні ліки» і багато іншого. Відзначимо, що меморандум між виконкомом Сумської міськради і СумДУ в сфері розробки та впровадження в місті Суми Стратегії розвитку міста і програми реалізації «Smart City Sumy» був підписаний у грудні минулого року. Програма діє на період до 2027 року.

Джерело: 0542.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: