Журналист – об импотенции правоохранительной системы

13.03.2018

Журналист Вячеслав Павленко на своей странице в Фейсбуке проанализировал криминогенную ситуацию в городе Шостка и работу полицейских. По его данным, преступность в городе в течение последнего года резко возросла. «Причина – повна бездіяльність поліції у боротьбі з нею», — констатирует он.

Журналист пишет о том, что в последнее время в Шостке значительно увеличилось количество краж. За январь-февраль текущего года их было совершено 143, из которых раскрыто лишь 28. Краж из квартир совершено 30, из них раскрыто только 5.

«Громаду турбує, чому досі залишився без жодної компетентної відповіді та результатів розслідування розбійний напад, який стався у лютому в одному із сіл Шосткинського району, про який йшлося у повідомленні інтернет-видання «Шостка інфо» за 23 лютого 2018 р. Мало того, й досі не розкрито минулорічний розбійний напад на гр. Р., де були знущання над потерпілим та було забрано у нього близько 60 тисяч доларів США. Два цинічних злочини, між якими можна провести багато паралелей, на жаль, характеризуються головною аналогією — повною імпотентністю правоохоронної системи місцевого рівня», — делает вывод Вячеслав Павленко.

Он пишет, что не обошли Шостку и мошенники — за два месяца зафиксировано 17 мошенничеств, а раскрыто только 2.

Журналист акцентировал внимание на показателях работы полиции. Он привел данные о раскрываемости квартирных краж. В Шостке раскрываемость составляет 14 %, среднеобластной показатель – 24 %. По всем видам краж этот показатель тоже не высок — 23 % (по Сумщине – 38 %). По разоблачению мошенников шосткинский показатель 12 %, в то же время по области почти в три раза больше – 32 %.

«Впродовж останнього часу соціальні мережі тільки й сповіщають про можливі адреси збуту наркотиків у нашому місті. Цілком закономірно виникає суттєве питання з цього приводу: «А що зробила з цим явищем поліція?». Та нічого поліція не зробила, тому що протягом двох місяців поточного року не виявлено жодного злочину, пов’язаного із збутом наркотиків. І це при тому, що громада прямо зазначає про наявність таких. Крім цього, не усі зареєстровані злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків є розкритими, що свідчить про низьку роботу поліції у цьому напрямку», — констатирует журналист.

Он утверждает, что шосткинские полицейские научились «улучшать» свои показатели — «улучшают» показатели путем сокрытия преступлений от учета. По его словам, за январь-февраль 2018 г. проверяющие из области обнаружили достаточное количество преступлений, которые не были зарегистрированы. Вячеслав Павленко пишет о недоверии к полицейским и к правоохранительной системе в целом….

Журналист проинформровал резонансном факте, произошедшем 7 марта, когда в микрорайоне Капсюль был совершен грабеж. «…У 44-річної жіночки з рук вирвали дамську сумочку з мобільним телефоном, грошима, старовинною монетою та особистими речами. Начальник поліції Валерій Строкач взагалі не прибув на місце пригоди та не очолив пошукові заходи по встановленню злочинця, хоча про це його повідомив черговий по поліції. А чому він не прибув? Тому що у цей вечір він вітав жінок із святом та «перекинув» декілька чарчин оковитої, від якої перетворився у «профнепригодного», — сообщил Вячеслав Павленко.

По его словам, громада предлагает заменить начальника отдела полиции.

«Чекаємо на відповідь та сподіваємося, що вимоги громади почує начальник ГУНП в Сумській області Микола Лушпієнко, який вживе належних заходів, аби шосткинська поліція запрацювала краще!», — отметил журналист.

Джерело: shostka.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: