Київський депутат потрапив під кримінал за бійку на Сумщині

14.03.2018

Конотопська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення громадського порядку під час проведення сесії Конотопської міської ради 16 травня 2017 року.

У ході слідства встановлено, що того дня для підтримки міського голови м. Конотоп на пленарне засідання прибув депутат Київської міської ради разом із прибічниками. Щоб не дозволити представникам громадського формування «Конотопська сотня народної самооборони» зайти в сесійну залу для охорони порядку, депутат спровокував конфліктну ситуацію, а потім і сутички.

Обранець, діючи з особливою зухвалістю, висловлював образи на адресу громадськості, командирові об’єднання завдав близько п’яти ударів по голові та тулубу, зваливши його на землю, іншому громадянину пирснув у обличчя сльозоточивим газом, а ще на одному розірвав одяг. Вгамовувати депутата прибули працівники поліції. Проте обранець не підкорився законним вимогам правоохоронців, а почав чинити опір представникам влади.

У вівторок, 13 березня 2108 року, депутат Київської міської ради відмовився отримувати повідомлення про підозру, відтак процесуальні документи вручено у встановлений законом спосіб – керівнику житлово-експлуатаційної організації за місцем його проживання, а також канцелярії Київської міської ради. Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 3 ст. 296 (хуліганство) КК України. Досудове розслідування триває, встановлюються інші учасники порушення громадського порядку.

Довідково: підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: