На Сумщині виявили трьох іноземців-нелегалів

14.03.2018

Під час проведення профілактичного відпрацювання місць, де можуть перебувати особи, які тривалий час знаходяться на території району нелегально, без необхідних документів, дільничні Великописарівського відділення поліції вивили двох чоловіків та одну жінку. Всі вони проживали в Україні, не маючи жодних документів, що дають право на перебування в країні.

«35-річного громадянина іншої держави виявили в одному з сіл Великаписарівського району в приватному домогосподарстві, – коментує Сергій Несмашний, начальник Великописарівського відділення поліції. – Чоловік протягом тривалого часу мешкає в Україні, допомагаючи своєму приятелю по господарству, за що отримував гроші. Під час перевірки його документів, виявилось, що останні відмітки про право перебування в Україні були здійснені два роки тому.

Ще одного порушника також виявили в приватному домогосподарстві. 40-річний чоловік винаймав будинок у селищі та перебивався тимчасовими заробітками і повертатись до країни походження не збирався. А от 29-річна жінка, яка майже п’ять років проживає у Великій Писарівці, не маючи відповідного дозволу, встигла навіть обзавестись сім’єю та народити тут дитину».

У відношенні всіх порушників працівники міграційної служби склали протоколи за ч.1 ст. 203 «Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України» Кодексу України про адміністративні правопорушення. А цивільного чоловіка жінки притягли до адміністративної відповідальності ще й за ч.1 ст.205 «Невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців і осіб без громадянства» КУпАП України.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: