На Сумщині затримали серійного крадія

14.03.2018

До Роменського відділу поліції із заявою про крадіжку звернувся 70-річний житель міста. Чоловік розповів, що вдень навідався до своєї знайомої, до якої приїхав на велосипеді, а коли зібрався їхати додому, двоколісний зник.

«Перевірку провели оперативники, які встановили, що до злочину причетний неодноразово судимий 37-роменчанин, – коментує Юлія Загамула, начальник Роменського відділу поліції. – Як з’ясувалось, того дня чоловік разом із заявником перебував у гостях їхньої спільної знайомої. Запримітивши велосипед другого гостя, вирішив додому піти раніше, а транспортний засіб вкрасти. Але, як виявилось, це не єдина крадіжка, до якої причетний зловмисник. На його рахунку ще щонайменше п’ять аналогічних злочинів. До того ж, під час обшуку будинку, де він мешкав, поліцейські, окрім крадених речей, вилучили у нього пакунок з канабісом вагою майже 50 грамів». 

У відділі поліції чоловік пояснив, що крадіжки скоював переважно вночі. Серед його жертв – як жителі міста, так і мешканці району. Будинки обирав випадково. Він перевіряв, чи немає господарів вдома, після чого потрапляв всередину або через вікна, або шляхом пошкодження дверей. Брав усе, що здавалося цінним. Не нехтував продуктами харчування й навіть одягом. А щодо знайдених в нього наркотиків пояснив, що рослини конопель знайшов ще восени, висушив їх вдома та іноді їх курив. 

Нині зловмиснику вже оголосили підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2, ч. 3 ст. 185 (крадіжка) та ч. 2 ст. 309 (незаконне зберігання наркотичних засобів) Кримінального кодексу України. Кримінальне провадження вже скероване на розгляд суду. За скоєне зловмиснику може загрожувати шестирічне ув’язнення.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: