Сумчанин встановив національний рекорд

14.03.2018

Сьогодні, 14 березня, коли в усьому світі відзначається день числа Пі, випускник СумДУ, керівник Школи розвитку пам’яті при СумДУ Артем Гарін встановив новий національний рекорд з відтворення 23 тис. знаків числа Пі після коми.

Це вже третій рекорд Артема. У перших двох випадках він встановив рекорд послідовного відтворення 10101 знака. На цей раз завдання було набагато складніше. Представник національного реєстру рекордів називала діапазон числа в межах тисяч, сотень і десятків, а Артему Гаріну необхідно було назвати запитувану послідовність із 10 цифр. Для чистоти експерімента учасника було обстежено на предмет наявності будь-яких засобів, які могли б підказати правильне значення.

Як зазначила представник національного реєстру рекордів, це поки найкращий показник не тільки в Україні, а й заслуговує всесвітньої уваги. Загальний час випробування склав 10 хв 56 секунд. Середня кількість часу, витраченого на одне число, становить 21 секунду.

Так як в світі подібного рекорду не встановлено, цілком можливо, що саме наш земляк увійде згодом до Книги рекордів Гіннеса як людина з найкращою пам’яттю в світі.

Джерело: 0542.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: