На Сумщині з приватного будинку вилучили цілий арсенал зброї, імовірно привезеної з АТО

15.03.2018

Три гранати Ф-1, чотири гранати РГД-5, 9 запалів до гранат, реактивну протитанкову гранату РПГ-22 (гранатомет) та 80 набоїв калібром 5,45 мм виявили правоохоронці за місцем мешкання жителя одного з сіл Білопільського району. У рамках відкритого кримінального провадження поліція встановлює канали постачання зброї та мету її зберігання.

Про те, що 46 – річний житель одного з сіл Білопільщини може зберігати зброю та боєприпаси поліції повідомили працівники СБУ. Під час перевірки  інформація знайшла своє підтвердження. За попереднім висновком експертів-вибухотехніків знайдені боєприпаси відносяться до бойових та становлять реальну небезпеку оточуючим в разі їх використання або детонації.

Чоловік запевняє правоохоронців в тому, що знайшов зброю та боєприпаси під час пошуку металобрухту,  однак поліція не виключає, що вони були вивезені із зони проведення АТО і перевіряє цю версію. 

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Проводяться подальші слідчі дії.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: