Радника мера притягнули до кримінальної відповідальності

15.03.2018

Як вже повідомлялось раніше, 13 березня 2108 року депутату Київської міської ради повідомлено про підозру в грубому порушенні громадського порядку, пов’язаному з опором представникові влади та представникам громадськості за ч. 3 ст. 296 (хуліганство) КК України.

Йдеться про події 16 травня 2017 року. Щоб не дозволити представникам громадського формування «Конотопська сотня народної самооборони» зайти в сесійну залу для охорони порядку, депутат спровокував конфліктну ситуацію, а потім і сутички.

Як встановлено в ході слідства, координував діяльність приїжджого депутата і його поплічників один із радників Конотопського міського голови, який безпосередньо долучився до порушення громадського прядку. Зокрема наніс низку ударів у обличчя одному із присутніх та перешкоджав законним діям співробітників поліції.

Окрім того, радник відповідатиме ще й за побиття місцевого активіста. Інцидент стався 14 вересня 2017 року. Тоді між двома чоловіками виникла словесна перепалка, під час якої радник, не зважаючи на те, що вони знаходились на території Конотопської загальноосвітньої школи, ударив активіста ногою по голові.

Сьогодні, 15 березня 2018 року, раднику Конотопського міського голови повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 296 (хуліганство) та ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) КК України. Досудове розслідування триває, встановлюються інші учасники порушення громадського порядку.

Довідково: підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: