Після дня народження – до суду

15.03.2018

До Глухівського відділу поліції звернулась 42-річна жителька райцентру з повідомленням про крадіжку банківської картки та зникнення з рахунку чималої суми грошей.

Виїхавши на виклик, полісмени з‘ясували, що напередодні заявниця з цивільним чоловіком гучно відзначала свій день народження. Коли ж вранці прокинулась, то ані співмешканця, ані своєї банківської картки в будинку не знайшла. Відтак, вона змушена була звертатися до поліції за допомогою.

Досить скоро полісмени встановили місце перебування підозрюваного. Виявляється, що 38-річний глухівчанин гостював у своїх друзів у столиці. Як розповів, прибувши до відділу поліції, сам чоловік, йому кілька днів тому подзвонив приятель і запросив у гості. Недовго думаючи, він погодився, але вирішив їхати після дня народження своєї цивільної дружини. Після святкувань якого, власне, і подався до Києва, прихопивши із собою банківську картку іменинниці. Жінка свого часу мала необережність на зворотному боці платіжного документу залишити пін-код, тож чоловік зняв з її рахунку 11500 гривен, і рушив у дорогу, не сповістивши при цьому кохану про мету та строки своєї «подорожі». У столиці його зустріли друзі, і вони всією компанією вирушили розважатися.

Втім, затриматися на гостинах йому не вдалося – дізнавшись, що його розшукує поліція, чоловік вирішив повернутися додому.

Нині за даним фактом в поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка), у рамках якого слідчі остаточно з‘ясовують причини та обставини того, що сталося. Зловмиснику доведеться не тільки повернути «прогуляні» гроші, але й постати перед судом, оскільки за подібне правопорушення чинне законодавство передбачає покарання від чималого штрафу до 3-х років позбавлення волі. Втім, подальшу долю чоловіка вирішить суд, повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: