Сумські опозиціонери просять народних депутатів втрутитися в ситуацію, яка склалася із закупівлею молока в приватних домогосподарствах

16.03.2018

Реформи та плани наших урядовців не перестають дивувати. Та так, що інколи люди починають сумніватися у професійності можновладців. Черговим підтвердженням, що викликало неабияке хвилювання людей, є те, що вже з липня поточного року буде «відрізано» молочний потік від сільських дворів.

Майже в усіх селах, де буває голова фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ в Сумській обласній раді Олександр Стрельченко, до нього звертаються люди, які з острахом очікують 1 липня, коли Україна повинна виконати прописані в Угоді про асоціацію з ЄС положення про санітарно-гігієнічні норми, які стосуються молочної сировини. Згідно з вимогами, все «небезпечне» молоко, яке на сьогодні становить близько 75% усього виробленого в країні, має зникнути з українського ринку. Це означає, що приватні домогосподарства постраждають від нововведень, оскільки саме вони виробляють низькоякісну сировину.

У селян існує резонний страх: кожен, хто тримає худобу, задумався, чи варто взагалі мати корову, якщо молоко від неї закуповувати не будуть? Ця проблема сьогодні стосується щонайменше 1,5 мільйона українських сімей, котрі утримують корів. Держава стоїть на порозі втрати молочного тваринництва, адже за таких умов люди почнуть вирізати корів на м’ясо.

Олександр Стрельченко пообіцяв селянам, що це питання його фракція обов’язково візьме на контроль, будуть підключені народні депутати, оскільки нині корова в селі – чи не єдине джерело доходу. І якщо молокозаводи, які й так закуповують на Сумщині молоко по 5 грн за літр (а інколи занижують ціну до 4,5 грн за літр), відмовляться від молока корів з приватних домогосподарств, то селяни просто стануть жебракувати.

Свого слова обласний депутат виконав. Він уже направив листи до народних депутатів, а ті в свою чергу, пообіцяли звернутися до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та до Антимонопольного комітету України.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: