Депутати – про те, як заробити на «совдепівському» оснащенні

16.03.2018

Про те, що старі списані станки доцільно продати не на металобрухт, а як товари чи, принаймні, запчастини до них, заговорила на сесії Роменської міської ради депутат Юлія МАГДЕНКО. Говорить, 100 кілограмів «заліза» потягне на приймальні брухту орієнтовно 450-500 гривень, тоді як за сам виріб, навіть розкомплектований, можна вторгувати від 2 до 4 тисяч гривень.

Директор Цетру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю Олександра ВАСЮТА розповіла: 14 станків дісталися закладу в спадок від станції юних техніків у 2008 році. 8 із них «привести до тями» вдалося, а 5 – ні. «Викликали навіть фахівців із «Техномашсервісу» – станки не підлягають ремонту», – говорить Олександра Володимирівна. І не дивно, адже вони – 54 року випуску.

«Якщо не можете реалізувати, передайте їх «Комбінату комунальних підприємств», я допоможу організаційно їх відновити і продати кожен станок по 15-20 тисяч гривень», – звернулася до представників закладу Юлія МАГДЕНКО. 

Депутат Ірина ГОЛОВАЧ, яка має прямий стосунок до освіти, адже очолює ЗОШ №8, заступилася за колег. Говорить, і сама стикалася із подібною ситуацією, коли заклад отримав у спадок старі станки. «Я згодна, що їх десь можна трохи підрихтувати, але в більшості, повірте, це просто металобрухт, – звернулася вона до обранців та додала: – Віддавши це (станки – авт.) комусь, ви залишаєте школи, які на металобрухті можуть уторгувати якусь тисячу, навіть без цієї тисячі».

Та все ж на сесії вирішили послухатися поради Юлії Анатоліївни. Тож станки має продати «ККП», а Центру віддати їхні «п’ятсот» гривень.

Джерело: Новий погляд Роменщини

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: