Підприємець відсудив у агрофірми 260 тисяч за послуги з перевезення вантажу

16.03.2018

Із позовом до Господарського суду Сумської області звернувся ФОП, прохаючи стягнути з відповідача заборгованість із агропідприємства за надані послуги за договором перевезення вантажу в розмірі – 117 тис. грн, інфляційного збільшення – 133 тис. грн., 3% річних -3 тис. грн, та пені -15 тис. грн за неналежне виконання умов договору.

Представник позивача в судове засідання не прибув, про час і місце розгляду справи був повідомлений належним чином.

Розглянувши матеріали справи, оцінивши та дослідивши подані докази, суд встановив: сторонами укладено договір перевезення вантажу. Згідно з ним перевізник бере на себе зобов’язання доставити автомобільним транспортом довірений йому замовником вантаж з місця відправлення до пункту призначення, а замовник бере на себе зобов’язання сплатити за перевезення вантажу плату в строк та на умовах, встановлених цим договором або додатками до нього протягом 5 робочих днів з дати отримання та підписання акту виконаних робіт.

Таким чином, позивачем було надано відповідачу послуги по перевезенню вантажу. Матеріалами справи підтверджується, що відповідачем частково оплачено надані послуги на загальну суму 50 тис. грн.

В обґрунтування позову, позивач зазначає, що залишилась не сплачена сума заборгованості, що становить 117 тис. грн. Позивачем направлено на адресу відповідача листа-вимогу сплатити заборгованість.

Отже, суд приходить до висновку, що на час вирішення спору строк виконання зобов’язання по оплаті послуг перевезення вже є таким, що настав, доказів сплати боргу за позовними вимогами у справі нема. Заперечень проти доводів та розрахунків позивача відповідач суду не подав, доказів проведення повного розрахунку за позовними вимогами у справу не надано.

Правомірність позовних вимог доведена зібраними у справі доказами, а тому позовні вимоги щодо стягнення суми боргу за наданні послуги підлягають до повного задоволення шляхом стягнення з відповідача на користь позивача . Як повідомляє прес-служба суду, позов вирішено задовольнити повністю.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: