“Сміттєвики” прийшли в мерію скаржитися на маленькі зарплати

19.03.2018

Сьогодні, 19 березня, представники компаній-перевізників твердих побутових відходів прийшли в мерію на апаратну нараду.

Слово взяв директор ТОВ «А-Муссон» Олексій Олійник.

– Минулого тижня відзначали День працівника житлово-комунального господарства, збиралися колективом, – почав він. – Наші працівники скаржаться на маленьку зарплату …

– А робота найважча, так? – вставив слово перший заступник мера Володимир Войтенко.

– Нехай представник колективу скаже.

– Робота з ранку до ночі, дороги не чистяться, – поділився працівник. – А прибирати треба. Наv сказали: поки тарифи не додадуть, нам зарплату не дадуть.

– Ми знаємо про ці проблеми, – знову заступник мера. – На виконком виходять два проекти рішення про коригування тарифів. Також ми будемо розглядати нову норму накопичення. Можете завтра прийти на виконком, поспілкуватися з членами виконкому. Тому що буквально місяць тому була подібна проблема у житлових організацій, і члени виконкому з розумінням поставилися. Я думаю, що зараз складна ситуація в сфері ЖКГ і в наданні інших послуг, тому обов’язково розглянемо це питання. Найголовніше, що ця послуга підпадає під субсидію. 70% наших сімей отримують субсидії, тому це коригування в кілька гривень, думаю, нічого не трапиться, і наші жителі не матимуть жодних фінансових витрат. Тому приходьте завтра на виконком.

– Справа ж не тільки в цьому, – знову взяв слово працівник ТОВ «А-Муссон». – Нам сказали, що затримка в тому, що бюджет не платить за субсидії, затримка в 1,5 млн грн вже. А жити якось треба якось.

– Яка у вас заборгованість? Запитав Войтенко у пана Олійника.

– 1,68 млн грн, за два місяці і трохи за минулий рік.

– Підходьте завтра, я дам слово на початку засідання, тому що реально проблема є.

Нагадаємо, йдеться не про кількагривневе підвищення, а підвищення тарифів у 2,5 рази і більше для різних категорій споживачів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: