Головний лікар прокоментував резонансні зміни в медицині

19.03.2018

Сьогодні, 19 березня, на апаратній нараді в Шосткинській міській раді головний лікар Центральної районної лікарні Олег Штогрин прокоментував нововведеня, які недавно вступили в силу і викликали резонанс в суспільстві. Зокрема, щодо скасування деяких форм медичної документації, то в першу чергу, за словами лікаря, зміни торкнуться роботи медичного персоналу.

“Для людей пересічних це ніякого впливу, принаймні зараз, мати не буде. Питання виникали по двом формам – талон амбулаторного пацієнта, який часто плутають з талоном на прийом до вузького спеціаліста. В нас така форма і не велась, це було запроваджено у обласних лікарнях. Талончики як були, так поки що і залишаться, впроваджуємо електронну систему запису, тож проблем не буде. Також люди хвилюються про виклики на дому, ніби це відміняється. Відміняється тільки журнал викликів і тільки тоді, коли будуть підписані декларації кожного пацієнта з лікарем, коли пройде перший етап реєстрації лікар-пацієнт. Зараз працюємо так, як і працювали”, – сказав Олег Штогрин.

Щодо змін у Кримінальному процесуальному кодексі, згідно з якими тепер будь-яка експертиза, в тому числі судово-медична, призначається за рішенням суду, то головлікар ЦРЛ заспокоїв громадськість:

“Багато у людей побоювань і щодо зберігання трупів, доки буде отримано дозвіл на поховання, то хочу сказати, що в нас достатньо холодильного обладнання. Якщо вже будуть прикрі випадки, коли експертиза займе багато часу, то проблем зі зберіганням тіла не буде”.

Джерло: http://shostka.info/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: