Хлопчик, який отруївся кімнатною рослиною, – у реанімації

20.03.2018

Як ми уже повідомляли, у Сумах 1,5-річна дитина отруїлася кімнатною рослиною – дифенбахією. Хлопчик зламав її листок і вирішив спробувати на смак.  Малюку одразу промили рота і відвезли в дитячу лікарню.

Для спостереження маленького пацієнта помістили в палату інтенсивної терапії. Завдяки блискавичній реакції батьків отрута не встигла всмоктатися в організм у великій кількості. Сумські медики кажуть, що з отруєнням саме цією рослиною дітей привозять щороку, при цьому дифенбахія популярна в школах і  садочках. Мало хто знає, але кислоти, що в ній містяться, при контакті з шкірою викликають опіки та набряки.

“Набряк у порожнині рота і набряк дихальних шляхів, що призводило до затруднення дихання. Виражена слюнотеча, якщо потрапляє в рот, якщо на шкіру і контакт із розтертою чи роздавленою рослиною – виникають хімічні опіки на руках. Перша допомога: промити водою і дати випити молока, це те, що для батьків  у домашніх умовах”, –  пояснив завідувач відділенням реанімації Сумської дитчої лікарні Олександр Хоменко.

Джерело: https://tsn.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: