Що робити сумчанам, аби не втратити субсидію?

21.03.2018

У «Сумигаз Збут» повідомили, що сплатити отримані платіжки необхідно цього місяця обов’язково. У іншому випадку – споживачів позбавлятимуть субсидій.

«Якщо клієнти сплатили за січень у лютому, то у комірці сплачено у лютому зазначена ця сума, тобто, необхідно звернути увагу на заборгованість на 01.02 – це сума до сплати за січень. Якщо до сплати – на 28.02 – то цю суму необхідно сплатити. Ми рекомендуємо це зробити до 25 березня. Клієнти ТОВ «Сумигаз» не сплачують за газ у березні, то у квітні місяці інформація про заборгованість буде надана до відділу соцзахисту і вони потраплять у категорію боржників», – розповіла прес-секретар ТОВ «Сумигаз збут» Анастасія Шимаріна.

Нагадаємо, минулого місяця абонентам «Сумигаз Збут» не надійшли платіжки через технічний збій. Тож, тепер споживачі отримали дві квитанції. Субсидії ж, їх не позбавляли, хоча її позбавляють споживачів у разі несвоєчасної сплати за комунальні послуги за один місяць. Якщо ж людину позбавляють субсидії, аби її поновити необхідно заново подавати документи.

«Кожна людина повинна сплачувати за комунальні послуги з врахуванням субсидії – у разі такої несплати, ми отримуємо щомісяця до 10 числа подання на припинення від організацій. Коли ми враховуємо два місяці – це тільки раз на рік при автоматичному перерахунку на наступний період. Це буде травень 2018 року», – повідомила заступник директора департаменту соціального захисту населення Сумської міськради Ірина Лагіренко.

Як повідомила Ірина Лагіренко, за минулий рік субсидій позбавили 5 тисяч мешканців Сум. З початку цього року – 2,5 тисячі містян.

Джерело: http://tv.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: