У Сумах затримали шахрая-псевдополіцейського

21.03.2018

Коли в квартирі літньої сумчанки задзвонив телефон, вона не відразу підійшла до апарату. Галині Михайлівні 72 роки і в силу віку та хвороби ніг вона має труднощі з пересуванням. Та коли підняла трубку, то почуте її вразило до краю.

«Чоловік на тому кінці дроту поцікавився, чи є у мене син, і точно назвав його ім‘я, по-батькові та прізвище, – пригадує пенсіонерка. – А потім розповів, що нібито мій син вдарив якогось хлопця, і той, впавши, вдарився головою об бордюр, і зараз лежить при смерті в лікарні. І нібито батьки того хлопця говорять, що на лікування потрібно п‘ять тисяч доларів. У мене й руки похололи від таких новин, і серце замалим не стало».

Збентежена жінка, аби порятувати дитину від кримінальної відповідальності, ладна була віддати всі свої статки, а не лише пенсію та зібрані на операцію кошти. А тому, не вагаючись, відразу винесла і передала незнайомому молодому чоловікові 4000 гривен та 300 євро.

Ледве за незнайомцем зачинилися двері, Галина Михайлівна здогадалася зателефонувати невістці. А та, недовго думаючи, передала слухавку своєму чоловіку – сину Галини Михайлівни. Спочатку старенька з полегшенням зітхнула, і вже наступної миті зрозуміла, що стала жертвою аферистів. Син тільки підтвердив її здогад, і порадив негайно звернутися до поліції. Що, власне, літня жінка й зробила.

Однак зловмисник на цьому не заспокоївся. Зібраної суми йому видалося замало, і він знову зателефонував хворій жінці з вимогою нової суми грошей. Галина Михайлівна за порадою прибулих полісменів загорнула у пакунок газету та поклала його біля дверей квартири. І коли шахрай прийшов за новою «порцією» грошей, на нього вже очікували справжні полісмени.

Відтак, зловмисника затримали, що називається, на «гарячому», та вилучили у нього грошові кошти в сумі близько 5000 гривен та банківські картки. Крім того, в кишені незваного візитера виявився ще й пакетик з сухою подрібненою речовиною рослинного походження, схожою на канабіс.

Наразі слідчі Сумського відділу поліції за фактом шахрайства вже відкрили кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст. 190 КК України (шахрайство), ймовірну наркотичну сировину направили на експертизу, і нині перевіряють підозрюваного на причетність до скоєння інших аналогічних злочинів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: