У Шостці відбувся мітинг щодо підвищення пенсій пенсіонерам силових структур та проти високих тарифів

21.03.2018

Сьогодні, 21 березня, в центрі Шостки було багатолюдно. Висловити свою думку проти «нереальних платіжок» прийшли депутати міської ради, пенсіонери, малозабезпечені. Всього мітинг зібрав близько двох сотень небайдужих городян. У зв’язку з підвищенням пенсій та заробітних плат цивільним особам у 2017 році, а також підвищенням заробітних плат у 2018 році, пенсіонери силових структур були забуті.

Шосткинці на мітингу відзначили, що продукти подорожчали, комунальні послуги платити стало дуже накладно для сімейного бюджету. Безперечно, підвищили мінімальну заробітну плату, але її збільшення не відчутно в реаліях сьогодення. Так один з виступаючих сказав: «Пенсії для силовиків із 2008 року не підвищували. Ми добровільно стали на захист Вітчизни. Ми працювали по 24 години на добу, 7 днів на тиждень. Часто не бачили свої сім’ї. Зараз, коли ми вийшли на пенсію, від нас відвернувся уряд. Ми не живемо, а виживаємо!».

«Я сьогодні прийшла на мітинг висловити своє обурення з приводу високих тарифів. Оплатити комунальні послуги і залишити кошти на нормальне життя – нереально. У мене вже не вистачає сил працювати. Я підробляю всюди, де можна. Уже до такої міри народ добили, що далі просто нікуди. Але все одно ми переможемо! Нехай не думає уряд, що ми голову схилимо і будемо мовчати!»- обурюється пенсіонерка Надія.

Її підтримує ще одна жінка, що прийшла на Садовий бульвар: «Я пропрацювала все життя. Пенсія маленька, жити неможливо. Хоч подихай з голоду. Я отримую 1900 грн., з них 1000 віддам за комуналку. Як жити далі? На 900 грн можна прожити?».

Депутат міської ради від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Віктор Калиновський запропонував вихід зі сформованої ситуації: «Я прийшов від себе особисто і від партії підтримати шосткинців. Рівень життя наших людей дуже низький і не витримує ніякої критики. Влада своїми реформами загнала людей У «глухий кут». Підприємства закриваються. Беруться нові кредити, щоб гасити старі. Єдиний вихід із ситуації, що склалася – люди повинні об’єднатися і всіма законними способами і засобами вимагати від влади розв’язання ситуації. І відповідно на майбутніх виборах робити правильний вибір».

На закінчення мітингу присутні затвердили резолюцію, яку передадуть керівництву країни.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: