У Сумах покарали рекламну фірму

22.03.2018

З появою нових правил розміщення в Сумах реклами та необхідністю перенесення бігбордів з центру міста багато хто з них сьогодні опинилися прямо на газонах. Причому навіть не біля доріг, а посеред зелених зон… Це не тільки не зовсім зручно, але й викликає нові зіткнення між рекламістами, виконавцями робіт з поклейки реклами і владою.

Один із таких випадків, який стався ще до зими, розглядали на засіданні Сумського міськвиконкому. Автомобіль фірми, щоб наклеїти рекламу на щит, заїхав на зелену зону на вул. Героїв Круг. За що фірму тут же покарали. Її представник дивується виписаному штрафу: «Ми зробили це, тому що по-іншому туди не під’їхати. А ми повинні були поклеїти щит! Не розумію, до чого тут ми, якщо щит – не наш».

Начальник міськінспекції з благоустрою Руслан Голопьоров бачить ситуацію трохи інакше: «Територію цих зелених насаджень обслуговує департамент інфраструктури за комунальним замовленням. І взагалі – інші ставлять сходи, якось примудряються, а вони заїхали прямо на автівці – на габаритному транспорті… І за законом карається не та фірма, яка розміщує рекламу, а виконавці, які як раз і заїжджають на зелену зону. Так що ніякої помилки тут немає».

Зі свого боку профільний заступник мера Ольга Волошина додала, що в Сумах все рекламні фірми знають: якщо їм треба заїжджати на газон, вони укладають із КП «Зеленбуд» договір на відновлення благоустрою, оплачують вартість того, що вони пошкодять. І після цього розміщують рекламу.

Тому міськвиконком відхилив скаргу фірми на виписаний їм штраф. Але перший заступник мера Володимир Войтенко все ж зауважив: «Це і наша вина. Тому що не завжди у нас рекламоносії знаходяться в такому місці, що можна під’їхати, підняти вишку і прямо з магістралі виконати роботи. А виходить, що їздять по газонах і бордюрах. Ми постараємося все це врахувати в схемі розміщення рекламних засобів – щоб транспорту не треба було заїжджати на газони».

Джерело: shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: