Стало відомо, чому перекрили газ у будинку екс-мера Сум

22.03.2018

Як уже повідомляли “Сумські дебати” вчора в будинку №10а по вулиці Новоместенській, де проживає екс-мер Сум Геннадій Мінаєв, вимкнули газ.

Фахівці ПАТ “Сумигаз” пояснили, що в означеному будинку відбулося самовільне втручання у систему газопостачання. Мешканці самовільно підключили газові прилади, використовуючи при цьому не передбачені Державними будівельними нормами матеріали: гумові шланги, мідні труби тощо. Фахівці газової служби зафіксували самовільне встановлення автономного опалення, а також перенесення газових приладів обліку та газових плит.

21 березня у цьому будинку з 8.00 по 16.00 було проведене технічне обслуговування внутрішньобудинкової системи газопостачання, про що мешканці заздалегідь були попереджені. Необхідно було надати доступ фахівцям ПАТ «Сумигаз» до газових приладів у кожній квартирі. При проведенні обслуговування й був виявлений факт самовільного втручання.

«Відповідно до вимог Кодексу ГРМ та Правил безпеки систем газопостачання у разі виявлення самовільно підключених, замінених або встановлених газових приладів газовики зобов’язані відключити такі прилади від системи газопостачання», — пояснила Анастасія Шимаріна, прес-секретар ПАТ «Сумигаз».

Зараз за зазначеною адресою фахівці складають акти про порушення. Власники квартир, у яких виявили порушення, повинні їх усунути протягом 10 днів. Поступово фахівці ПАТ «Сумигаз» здійснюють відновлення газопостачання.

Джерело: http://sts.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: