93-річній пенсіонерці повернули викрадені 17 тисяч

22.03.2018

Повідомлення про крадіжку 17 тисяч гривень до поліції надійшло від 93-річної жительки Охтирки. За словами бабусі, гроші зникли після візиту чоловіка й жінки, які розповіли про грошову реформу та про обмін старих купюр на нові.

Під час розмови з пенсіонеркою правоохоронці встановили, що зловмисники вдались до цілої вистави. Спочатку відволікали жінку розмовами про події в країні, потім стали розповідати про грошову реформу. Бабуся, повіривши у такі «новини», винесла свої заощадження, і гостя почала переписувати номерні знаки купюр. В якусь мить гроші впали на підлогу, і «добродійка» тут же кинулась допомагати старенькій їх збирати. А коли візитери пішли, пенсіонерка не дорахувалась 17 тисяч гривень.

«Аби встановити особи зловмисників, працівники поліції провели чималу роботу, – коментує Руслан Кладько, начальник Охтирського відділу поліції. – Під час перевірки встановили, що підозрювані пересувались на автомобілі «Хюндай–акцент». Знайшлись і свідки, які запам’ятали номер машини. Потім правоохоронці зв’язались з безпосереднім власником автомобіля, який і вказав на подружжя із Сум, що орендувало у нього машину».

Чоловіка затримали під час повернення автомобіля власнику. Зловмисник розповів: він був лише «за кермом», а у всьому винна його 44-річна дружина. Невдовзі затримали і жінку, яка під час бесіди з поліцейськими свій вчинок пояснила досить просто – заробляли на життя.

Нині правоохоронці вже повернули бабусі всі її гроші. А у відношенні подружжя підозрюваних відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.185 «Крадіжка» Кримінального Кодексу України, яка передбачає покарання до п’яти років позбавлення волі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: