Амбулаторія сімейної медицини обійдеться для Сум у 1,5 мільйони

23.03.2018

Сумській міський відділ охорони здоров’я визначився з обсягом ремонтних робіт на вул. Котляревського, 1/1, де відкриють амбулаторію сімейної медицини.

Нагадаємо: плани щодо відкриття у Роменському мікрорайоні амбулаторії мер Олександр Лисенко озвучив ще восени минулого року. Незважаючи на те, що колишній орендар залишив це приміщення (247,4 кв. м) у досить пристойному стані (раніше там був приватний медцентр), з’ясувалося, що для розміщення амбулаторії в ньому все ж потрібно робити перепланування і деякі ремонти. Однак при формуванні міськбюджету на 2018 рік видатки на це закладені не були.

Тому 15 березня міський відділ охорони здоров’я звернувся на планово-бюджетну депутатську комісію з проханням, по можливості, виділити необхідне фінансування з вільного залишку коштів або за рахунок перевиконання дохідної частини міського бюджету (якщо, звичайно, воно буде). А сума, як виявилося, потрібна немаленька – 1,5 млн. грн. Зокрема, в приміщенні на вул. Котляревського, 1/1, потрібно поміняти вікна, двері, перепланувати та відремонтувати системи опалення, водопостачання, каналізації і електропостачання, встановити лічильники, протипожежну та охоронну сигналізації. Також потрібно розширити крите вхідне приміщення для влаштування в ньому колясочної, поставити огорожі під вікнами по всьому периметру будівлі (для безпеки), зробити утеплення і гідроізоляцію зовнішніх стін, облаштувати аварійний вихід, пандус, додатковий туалет.

До речі, жителі Роменського мікрорайону сприйняли новину про відкриття амбулаторії на вул. Котляревського з великим ентузіазмом і з нетерпінням чекають, коли можна буде ходити сюди на прийом до лікаря, завалюючи телефонними дзвінками з цього приводу і 3-ю лікарню, і сам міський відділ охорони здоров’я.

Джерело: http://www.shans.com.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: