У “Сумиобленерго” – конфлікт з “Укрпоштою”

23.03.2018

Протягом останнього часу спостерігається суттєве погіршення у взаємовідносинах між ПАТ “Сумиобленерго” та обласним відділенням ПАТ “Укрпошта”. Це пов’язано з припиненням останнім надання інформації про здійснення оплат рахунків за спожиту електричну енергію населенням.

Також уже тривалий час ПАТ “Укрпошта” відмовляється укладати з енергокомпанією договір на прийом платежів на загальноприйнятих по Сумській області умовах (як для всіх інших пунктів прийому платежів). Натомість пропонує укласти договір на неприйнятних (суттєво завищених) умовах щодо комісії за оплату послуги з приймання платежів від населення. Звертаємо увагу, що наша компанія (як природна монополія на ринку електроенергії в Сумській області) не може самостійно в довільному порядку встановлювати розмір плати за прийом платежів за електроенергію від населення, оскільки розмір цієї комісії постійно моніториться контролюючими органами (Антимонопольним комітетом України,  Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг).

Крім того, комісійна винагорода за прийом платежів від населення встановлена ПАТ “Укрпошта” на досить відчутному для самого споживача рівні, а саме – понад 4,50 грн. навіть у обласному центрі, в порівнянні з іншими пунктами прийому платежів, де комісійна винагорода складає від 0 грн. до 3 грн.

На жаль, вищенаведені труднощі у взаємодії між двома господарюючими суб’єктамиможуть призвести до негативних наслідків для населення, а саме –  до попередження та відключення електроенергії у помешканнях побутових споживачів. Це пов’язано з тим, що після сплати споживачем коштів, вони надійдуть на рахунок постачальника як мінімум через 3-5 або навіть 10 днів після дати оплати. Звертаємо увагу, що згідно з вимогами нормативних документів дата оплати рахунку визначається датою зарахування коштів на поточний рахунок із спеціальним режимом використання постачальника електричної енергії, а не датою оплати споживачем.

Враховуючи зазначену вище інформацію, ПАТ “Сумиобленерго” рекомендує всім споживачам електричної енергії сплачувати за спожиту електричну енергію в пунктах прийому платежів, які не беруть комісію з населення за оплату та оперативно передають цю інформацію до енергокомпанії, а саме:

– через касові відділення: АКБ “Індустріалбанк”, ПАТ “БАНК “ГРАНТ”;

– через касові відділення: ПАТ “Полтава-банк” (при наявності пенсійної карти), ПАТ “Сбербанк” (при наявності пенсійного посвідчення та отримувачів соціальної допомоги);

– через інформаційно-платіжні термінали: АТ “Ощадбанк”, ПАТ “Приватбанк”;

– через систему “Мій рахунок” на інтернет-сайті ПАТ “Сумиобленерго” (або через мобільний додаток”Мій рахунок”);

– через систему регулярних платежів від ПАТ “Приватбанк”.

ПАТ “Сумиобленерго” змушене рекомендувати споживачам звертати увагу на ці та інші пункти прийому платежів, де можна здійснити оплату через інтернет або термінали самообслуговування. Таким чином Ви захистите себе від затримки надходження коштів на рахунок постачальника і подальших можливих негараздів, пов’язаних із відсутністю оплати.

Сподіваємось на порозуміння та подальшу співпрацю!

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: