На Сумщині шукали зниклу дівчинку

24.03.2018

Подія сталася у Краснопільському районі.

О 21:45 до чергової частини місцевої поліції надійшло повідомлення про зникнення 9-річної дівчинки – на її розшук по тривозі було піднято весь особовий склад як Краснопільського відділення поліції, так і кількох сусідніх. До пошуків долучилися працівники ювенальної превенції з обласного центру.

Відпрацьовували всі можливі місця перебування дитини, опитувались родичі, знайомі, друзі родини. З’ясувалося, що батьки малої «мандрівниці» розлучились, і донька проживала з батьком, котрий знайшов іншу дружину. Мати дитини проживає окремо. Коли працівники поліції прийшли до неї додому, жінку застали в стані сильного алкогольного сп’яніння. Дитини у неї не було.

Зважаючи на нічну годину, глибокий сніг та мороз, правоохоронці мали всі підстави вважати, що життя зниклої дівчинки перебуває у небезпеці. Велика надія покладалася на свідчення випадкових очевидців, котрі вказали напрямок, куди простувала дівчинка увечері зі своїм новим другом-ровесником.

«І все ж таки працівники поліції знайшли дитину, – ділиться керівник підрозділу ювенальної превенції УПД ГУНП області Сергій Тарасенко. – Спочатку з’ясували особу хлопчика, з яким вона познайомилась, потім – адресу проживання його родини. І коли на ранок завітали до нього додому, з’ясувалось, що дівчинка знаходиться саме там. Оскільки батьки хлопчика працюють у нічну зміну, то «гостю» вони побачили тільки о другій ночі, коли прийшли додому. Дівчинка, загравшись у приятеля до пізньої години, просто заснула».

Мати хлопчика говорить, що не хотіла будити малу посеред ночі, і навіть не здогадувалась, що її шукає поліція кількох районів. В іншому випадку б, звичайно, сповістила і її батьків, і правоохоронців.

Наразі дівчинку вже повернуто у родинне коло. Залишається відкритими кілька питань: чому батьки не звернули увагу на відсутність дитини і чому настільки пізно кинулись її шукати, тим більше, що в родині виховуються діти батькової дружини від попереднього шлюбу. Що ж стосується дівчинкиного батька, то на нього за невиконання батьківських обов’язків буде складено протокол за ознаками ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: