На Сумщині сільських лікарів “виводять” в Інтернет

26.03.2018

У зв’язку з проведенням медичної реформи кожному лікарю Шосткинського району робоче місце обладнують комп’ютером з веб-камерою і доступом в Інтернет для реєстрації декларації пацієнтів і переходу на електронну систему. Про це йшлося сьогодні, 26 березня, на апаратній нараді Шосткинської районної державної адміністрації.

“Йде реформування медичної галузі, завдання поставлене – і ми її будемо виконувати. Перше – аптеки. Друге – щоб в опорних пунктах був Інтернет”, – підкреслив глава Шосткинської райдержадміністрації Віктор Ждаміров.

На даний момент на Шосткинщині 8 амбулаторій, в яких працює 10 лікарів.

Як повідомила в.о. головлікаря Шосткинського районного центру первинної медико-санітарної допомоги Ольга Пуріс, зараз проводять роботи по забезпеченню доступу в Інтернет в 4-х амбулаторіях. Фінансування проходить згідно з Програмою соціально-економічного розвитку району, із залученням коштів з обласного бюджету. Інтернет проводять спільно з сільськими радами, на території яких розташовані медичні установи.

На сесії було виділено 230 тис. грн на оргтехніку, для обладнання 10 робочих місць комп’ютерами і МФУ. З приводу проведення Інтернету зв’язувалися з «Укртелекомом», там «загнули» ціну – 130 тис. грн за одну точку, за підземні роботи, щоб кинути оптоволокно. За Wi-Fi хороше покриття в Ображіївці, Собичі у мобільних операторів підключення, включаючи роутер, модем близько 2-3 тис. грн. У Богданівці доведеться встановлювати підсилювальну антену, знадобитися 4 тис. грн, – розповіла в.о. головлікаря.

Крім того, незабаром планується закупівля трьох автомобілів для об’єктів медицини сіл. Планується, що це буде невеликий, але прохідний по сільських дорогах, а також недорогий в обслуговуванні транспорт. Машини будуть використовувати для транспортування пацієнтів і потреб амбулаторій.

“Проводиться тендер. Три автомобілі, вартістю 1 мільйон 690 тисяч гривень ми придбаємо для Центру первинної медико-санітарної допомоги. Один буде в Клишках, другий – у Воронежі. Третій – ще визначимося”, – зазначив Віктор Ждаміров.

Але в районі ще необхідно призначити головного лікаря центру первинної медико-санітарної допомоги. До єдиної електронної системи район не зможе підключитися, поки ця посада залишається вакантною.

” Закупівля здійснюється, в найближчі пару тижнів у нас вже все буде, але поки ми не підключені до системи. Я не можу зареєструвати установу як виконувач обов’язків”, – каже Ольга Пуріс.

Джерело: http://shostka.info/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: