Суд залишив під вартою підозрюваного у фінансуванні тероризму

26.03.2018

Після перерозподілу справи іншому судді, сьогодні, 26 березня, в Зарічному районному суді відбулося слухання справи по переобранню запобіжного заходу підозрюваному у фінансуванні тероризму Денису Пробачаю.

Сторона захисту замість утримання під вартою просила обрати запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Це вони пояснюють тим, що їх підзахисний має позитивну характеристику, не був засуджений раніше і має соціальні зв’язки з рідними та близькими.

Крім цього, адвокати продовжували наполягати на тому, що інкримінована підозра в кримінальному провадженні безпідставна, оскільки в нормативно-правових документах території ЛНР і ДНР нібито не є терористичними організаціями. З такими твердженнями категорично не погодився прокурор, який назвав перелік документів, де ЛДНР визнані терористичними організаціями.

Більш того, він наполягає на тому, що все ще існує ризик, що підозрюваний може чинити тиск на свідків, а також може ухилятися від органів слідства. У підсумку суд, розглянувши матеріали справи, ухвалив заяву адвоката відхилити, а рішення Зарічного районного суду м Суми, згідно з яким було продовжено термін утримання під вартою, залишити без змін.

Джерело: 0542.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: