Митниця судиться із керівником благодійного фонду “Соцінвест”

26.03.2018

Справу керівника благодійного фонду «Соцінвест» Володимира Лазарєва розглядають у Зарічному районному суді міста Суми. Сьогодні слухали свідків: представника потерпілої сторони – Сумської митниці та колишнього працівника юридичної фірми, яка займалась реалізацією арештованого майна.

“Сумська митниця вступила у якості цивільного позивача, бо вважає, що діями даної особи вчинено збитків державі за несплату митних платежів та зборів у розмірі 1 млн 664 тис грн, дані збори були нараховані на кожен автомобіль, який передавався . Майно може бути відчужене виключно за умови сплати податків та зборів, однак кошти не були сплачені”, – зазначив представник потерпілої сторони Дмитро Сич.

Андрій Гулаков, захисник Володимира Лазарєва, просив змінити запобіжний захід із взяття під варту на домашній арешт. Суддя клопотання не розглядав, попросив оформити його належним чином.

На наступному судовому засіданні 30 березня планують продовжити слухати ще двох свідків.

Нагадаємо, прокуратура обвинувачує Володимира Лазарєва у зловживанні службовим становищем – відчуженням транспортних засобів, що отримував благодійний фонд для власних цілей. Йдеться про понад сотню машин, які він не реєстрував у центрі МВС. Якщо вину чоловіка доведуть – йому загрожує до 6 років позбавлення волі.

Джерело: http://tv.sumy.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: