Сумська гімназія – у сотні кращих шкіл України

27.03.2018

Комунальна установа «Сумська класична гімназія» Сумської міської ради потрапила до рейтингу «100 кращих шкіл України», складеного експертами журналу «Фокус». ТОП-100 сформовано, спираючись на результати зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) 2017 року.

Сумська класична гімназія ласична гімназія (колишня Олександрівська гімназія) посіла 64 рядок рейтингу з середнім балом 170,03. До переліку кращих середніх навчальних закладів країни гімназія потрапила вперше. Вона також єдина, яка представляє нашу область.

Додамо, що у 2017 році 3 учні гімназії отримали по 200 балів за результатами проведення ЗНО (2 випускники – з математики, 1 випускник – з англійської мови). Це найкращий результат по місту.

Вихідними даними для складання рейтингу були результати ЗНО-2017 Українського центру оцінювання якості освіти. Бралися до уваги дані по тим учням, які є випускниками 2017 року та отримали оцінку від 100 до 200 балів, а також дані про тих випускників, які отримали 0 балів (якщо у них були шпаргалки або ті, хто не досяг мінімального порогу).

Враховувалися бали по всім навчальним предметами, які здавали випускники. Рейтинг дорівнює середньому арифметичному всіх балів, які отримали за ЗНО учні конкретної школи. Враховані дані по 170,7 тис. випускників та понад 3,5 тис. навчальних закладів (без даних по школам, де здавали ЗНО менше 20 осіб).

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: