На Сумщині відбувся бізнес-форум всеукраїнського масштабу

27.03.2018

Більше ста підприємців із різних районів Сумщини та з 14 областей України, народні депутати, посадовці та представники активної громадськості зібралися в обласному центрі, щоб обговорити виклики, що постали перед представниками малого та середнього бізнесу України, в рамках «Форуму ділових кіл України»

Голова облдержадміністрації Микола КЛОЧКО, виступаючи перед учасниками Форуму, зазначив, що в області зареєстровано майже 42 тисячі суб’єктів малого та середнього підприємництва, а кількість зайнятих працівників у сфері підприємництва становить понад 150 тисяч осіб.

«У минулому році до обласного бюджету від діяльності таких суб’єктів надійшло 5,4 мільярда гривень податків і платежів – це свідчить про вагому роль малого бізнесу у розвитку економіки регіону, а Сумщина посіла перше місце за легкістю ведення бізнесу серед інших регіонів України, – говорив очільник області. – На рівні області ми, безумовно, підтримуємо підприємництво, в тому числі, і через фонд підтримки підприємництва. Але я хочу, щоб ця підтримка, як консультаційна, так і фінансова, зростала. Ми маємо зробити так, щоб підприємці – як рушійна сила соціально-економічного розвитку Сумщини, відчували себе спокійно».

Під час панельних дискусій підприємці обговорили основні проблеми малого та середнього бізнесу в Україні, вплив природних монополій на ефективність ведення бізнесу в нашій державі, проблемні питання ведення аграрного бізнесу та бізнесу на селі тощо.

«Проблем у малого та середнього бізнесу дуже багато, – наголосила координатор коаліції малого та середнього бізнесу Світлана ІЧЕНСЬКА. – За час двомісячної роботи ми опрацювали дуже багато матеріалу, назбирали пропозиції з усіх областей України. І сьогодні вони мають своє втілення у проекті резолюції  цього  Форуму».

Голова ради підприємців при Сумській облдержадміністрації Борис КОГАН додав, що сьогодні підприємці зібралися тому, що хочуть, щоб влада різних рівнів їх почула.

«На щастя, на Сумщині ми знаходимо взаєморозуміння із владою. Наша область є сприятливою для розвитку бізнесу. Але деякі питання, які нас турбують, зможуть вирішити лише центральні органи влади. І ми підготували резолюцію, яка має сприяти розвитку бізнесу на всеукраїнському рівні», – підкреслив він.

Голова обласної ради Володимир ТОКАР у своєму виступі зазначив, що сьогодні малому та середньому бізнесу складно конкурувати із великими корпораціями. А це впливає на можливості створення нових робочих місць, виробництво конкурентної продукції та добробут працівників.

«На моє переконання, необхідно починати із глобального бачення того, як саме потрібно підтримувати український бізнес. Я сподіваюся, що резолюцію цього Форуму підтримають депутати на сесії обласної ради».

Резолюція Форуму ділових кіл України має ряд пропозицій до законопроектів, які варто прийняти Верховній Раді задля розвитку малого та середнього бізнесу України. Про необхідність допомоги підприємцям на законодавчому рівні  говорив і народний депутат Олександр СУГОНЯКО під час свого виступу на Форумі.

«Разом із облдержадміністрацією та обласною радою ми зробимо все можливе, щоб вирішити ряд питань, які сьогодні заважають розвитку бізнесу в області», – запевнив він.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: