У Сумах невідома видурила в пенсіонера більше 100 тисяч грн

28.03.2018

На спецлінію поліції «102» о 12:16 звернувся 71-річний сумчанин. Чоловік розповів: щойно до нього заходила незнайома жінка, котра назвалася працівником Пенсійного фонду. Вона розповідала про грошову реформу, яка нібито зараз триває у державі. І запропонувала поміняти старі банкноти на нові. Чоловік, повіривши їй, виніс із кімнати пакунок із заощадженнями своєї родини. Поки він на хвилинку відволікся, «гостя» тихцем пішла, прихопивши роками збирані гроші.

За даним фактом в поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 3 ст. 185 КК України (крадіжка, що завдала значної шкоди потерпілому). На розшуки зловмисниці орієнтовано особовий склад поліції обласного центру.

Правоохоронці звертаються з проханням до всіх небайдужих громадян, кому відома особа жінки, яка скоїла злочин, або хто бачив її, повідомити на спецлінію «102». На вигляд підозрюваній близько 30 років, зростом приблизно 160 см, одягнена у чорний одяг, сіру шапку, носить окуляри для корекції зору. Розмовляє українською мовою. При собі мала сумку чорного кольору.

Поліція ще раз застерігає громадян бути уважними та обережними, не впускати до квартир та будинків незнайомців, ким би вони не представлялись. І наголошує: працівники банківських установ, пенсійного фонду ніколи не запропонують подібних послуг, оскільки це не входить в коло їх повноважень, тим більше – ходити по приватним адресам і пропонувати послуги по обміну грошей. До того ж, у державі грошова реформа не проводиться, і найближчим часом подібних широкомасштабних заходів не передбачено. У тому ж разі, якщо до людини прийшли незнайомці та представляються працівниками офіційних установ, організацій та житлово-комунальних підприємств, необхідно спочатку уточнити у них посади та особисті дані. Потім зателефонувати до названої організації із запитом, чи й справді у них працюють такі співробітники. І лише потім, після отримання підтвердження, вирішувати, чи впускати їх до своєї оселі. За жодних обставин не слід вірити голослівним твердженням про вкрай термінову перевірку газових лічильників чи обладнання – часто зловмисники діють надзвичайно агресивно, звинувачуючи людину в тому, що саме вона, не впускаючи їх у своє житло для подібної «перевірки», представляє загрозу для оточуючих.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: