РФ звинувачує конотопський “Авіакон” у загибелі шістьох росіян

28.03.2018

У російському холдингу Вертольоти Росії заявили, що причиною аварії вертольота Мі-17-1В, що розбився в березні 2018 року у Сенегалі, став неякісний ремонт, який ця машина пройшла в Конотопі. Про це в понеділок, 26 березня, сказав офіційний представник холдингу, повідомляє “Кореспондент” з посиланням на “РИА Новости”.

“Обслуговування вертольота, який зазнав аварії, велося в несертифікованій українській компанії, що робить можливим використання контрафактних запчастин і агрегатів, що створюють серйозну загрозу безпеці польотів”, – заявили в холдингу “Вертольоти Росії”.

У результаті аварії вертольота Мі-17 в прибережному районі Сенегалу 15 березня шестеро людей загинули. Аварія сталася недалеко від села Міссіра, області Фатік. За даними влади, вертоліт прямував з міста Зігіншор в Дакар. На борту перебували 16 пасажирів і чотири члени екіпажу.

Джерело в російській системі військово-технічного співробітництва пояснило журналістам, що Росія в 2006-2007 роках поставила Сенегалу вертольоти Мі-17-1В, Мі-24П і Мі-35П, післяпродажне обслуговування яких до 2008 року велося російською стороною. Згодом сервіс даних машин нібито здійснювався в Конотопі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: