Голова облдержадміністрації провів робочу зустріч з першим секретарем посольства Швеції в Україні

28.03.2018

Микола КЛОЧКО і Камеран Худур обговорили процеси децентралізації на Сумщині, розширення прав і можливостей об’єднаних громад з метою надання високоякісних послуг громадянам

 Перший секретар Посольства Швеції в Україні із зацікавленням ознайомився з Перспективним планом створення спроможних об’єднаних територіальних громад Сумської області, оскільки він є також директором програми «U-LEAD з Європою» від Sida.

Очільник області розповів про подальші плани щодо створення ОТГ, проведення там місцевих виборів, розвитку інфраструктури населених пунктів та створення належних умов для надання жителям якісних послуг.

Активну участь у зустрічі взяла керівник напрямку з покращення якості надання адміністративних послуг для населення програми «U-LEAD з Європою» від Sida Сусанна ДЕЛЛАНС.

Іноземні гості завітали на Сумщину з нагоди відкриття в Миколаївський ОТГ Білопільського району створеного «з нуля» Центру надання адміністративних послуг.

Нагадаємо, «U-LEAD з Європою» робить внесок у створення багаторівневої системи управління, яка є прозорою, підзвітною та реагує на потреби громадян.

Це включає дві основні цілі. Перша з них – це посилення спроможностей ключових суб’єктів на національному, регіональному та місцевому рівнях з метою впровадження реформ регіональної політики та децентралізації (GIZ). Друга – розширення прав і можливостей об’єднаних громад з метою надання високоякісних послуг громадянам, що робить внесок у реформу децентралізації, яка триває в України (Sida). Для цього Sida уклала субконтракти зі Шведською асоціацією місцевих властей та регіонів, щоб підтримати до 600 центрів надання адміністративних послуг, які відповідають очікуванням громадян, та з Естонською академією електронного врядування, щоб розробити ІТ-рішення, які забезпечують надання відповідних послуг.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: