Ігор Перепека: Умови для ведення бізнесу в країні фактично не існують

28.03.2018

У Сумах пройшов Форум ділових кіл України «Від взаєморозуміння до взаємодії». На захід зібралися  представники найактивніших бізнес-асоціацій України, малого та середнього бізнесу, громадського сектору, сільськогосподарських фермерських колективів чи не з усіх регіонів держави.

Серед запрошених – голова фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ в Сумській міській раді Ігор Перепека. Він наголосив, що Суми нічим не відрізняються від інших регіонів України. «Сказати про те, що умови для ведення бізнесу в нашому обласному центрі є прийнятними для підприємців, не можна. Бо вони фактично не існують. Хоча, давайте згадаємо, що саме підприємці у 2014 році виступили авангардом зміни влади. Вони отримали те керівництво країною, яке мають. Тому жалітися їм на нього не варто», – сказав головний опозиціонер Сум.

На його думку, підприємці сфери малого та середнього бізнесу повинні мати лобістів у Верховній Раді, як це роблять у країнах Європи, куди ми йдемо семимильними кроками. Далі мають підключитися місцеві й обласні ради. Інакше, вважає, Ігор Перепека, у них нічого не вийде.

Ділові люди країни стурбовані відсутністю державної політики з підтримки розвитку бізнесу в Україні. Натомість неозброєним оком видно тенденцію до збільшення тиску на малий і середній бізнес, відсутні сприятливі умови для розвитку реального сектору економіки та розвитку виробництва, не збільшується кількість підприємств – і  у сільському господарстві, й у інших галузях виробництва.

У Верховній Раді України роками лежать законопроекти, яких потребує малий і середній бізнес для свого подальшого розвитку, проте натомість приймаються лобістські законопроекти, що нищать залишки підприємницької ініціативи, змушуючи закривати існуючі підприємства, а молодь  України шукає по світах кращої долі.

«Законодавчі ініціативи ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ щодо покращення ситуації на ринку праці, відновлення економічного потенціалу держави, викликають супротив у парламенті. Тиск на малий та середній бізнес, закриття підприємств, економічний занепад, безробіття, погіршення демографічної ситуації, зростання злочинності – все це складові однієї проблеми», – наголосив Ігор Перепека.

Поспілкувавшись, обговоривши найбільш кричущі негаразди, з якими стикаються підприємці, учасники Форуму ухвалили резолюцію, яка буде направлена до вищого керівництва держави. У ній зокрема йдеться про те, що основні зусилля уряду мають бути спрямовані на створення максимально сприятливих умов для розвитку малого і середнього бізнесу. Також серед вимог – розгляд проектів законів України, що знаходяться у Верховній Раді і стосуються підприємництва, усунення карально-репресивної моделі податкового навантаження, зменшення навантаження на фонд оплати праці та адміністративних штрафів, покращення інвестиційного клімату для малих та середніх підприємств.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: