“Сумитеплоенерго” через суд змусять модернізувати Сумську ТЕЦ

29.03.2018

За втручання прокуратури суб’єкта господарювання в судовому порядку зобов’язано провести реконструкцію та модернізацію Сумської ТЕЦ.

Встановлено, що згідно з договором оренди від 01.09.2005 Сумською міською радою товариству з обмеженою відповідальністю «Сумитеплоенерго» передано в користування комунальне майно – цілісний майновий комплекс по виробництву, транспортуванню тепла та електричної енергії у м. Суми.

За умовами додаткової угоди, укладеної у 2013 році, орендар з метою забезпечення стабільної роботи обладнання, збільшення теплового та електричного навантаження, що забезпечує потреби міста, взяв на себе зобов’язання у строк до 2015 року розробити та погодити проект реконструкції Сумської ТЕЦ та до кінця 2020 року завершити його реалізацію. Зазначені обставини були серед визначальних при ухваленні місцевою владою рішення про продовження ТОВ «Сумитеплоенерго» строку оренди на довготривалий період.

Незважаючи на викладене, підприємство, яке здійснює господарську діяльність переважно за рахунок комунального майна, заплановані заходи з його переоснащення та модернізації в установлені строки не виконало, чим порушило договірні зобов’язання.

З метою захисту порушених інтересів держави та територіальної громади м. Суми прокуратура області звернулась до господарського суду Сумської області з вимогою зобов’язати ТОВ «Сумитеплоенерго» виконати відповідні обов’язки за договором оренди комунального майна.

Як повідомив начальник управління прокуратури Сумської області Олександр Рубан, визнавши переконливими доводи прокурора та докази на їх підтвердження, суд ухвалив рішення, яким вказаний позов задовольнив у повному обсязі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: