Затримали сумчанина, який обкрадав офіси в центрі міста

29.03.2018

Працівники Сумського відділу поліції затримали 42-річного жителя обласного центру. Встановлено, що раніше неодноразово судимий чоловік, «заробляв» собі гроші на прожиття крадіжками. Цілеспрямовано пересуваючись містом, в пошуках об’єктів з яких можна було б поцупити щось цінне, зловмисник заходив до поліклінік, офісів установ і організацій, і помітивши залишені без нагляду цінні речі, викрадав їх. Здебільшого здобиччю офісного крадія ставала комп’ютерна техніка, іноді мобільні телефони та гаманці з грошима.

Так, влітку минулого року, безперешкодно потрапивши до аудиторії одного з вищих навчальних закладів обласного центру, чоловік вкрав звідти комп’ютерний монітор з клавіатурою та мишкою.

Восени, підібравши ключ до кабінету лікаря в одній з поліклінік Сум, зловмисник викрав комп’ютер разом з монітором.

У січні нинішнього року, крадій відвідав один з офісів у центрі міста звідки таємно виніс ноутбук і два мобільні телефони, а у лютому, з приміщення іншої організації вкрав ноутбук та гаманець з грошима в сумі 200 гривень.

Поліція вже довела причетність затриманого до п’яти подібних крадіжок, проте правоохоронці вважають, що їх може бути значно більше.

Стосовно зловмисника відкрито кримінальне провадження за ч.1, ч.3 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Чоловікові може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Підозрюваного взято під варту, слідство триває.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: