На Сумщині заборгованість по зарплаті – майже 150 мільйонів

29.03.2018

За інформацією директора департаменту соцзахисту населення Сумської ОДА Михайла Дубровського, на 1 березня борг з виплати зарплати є на 39 підприємствах, установах та організаціях області, його загальна сума становить 148 500 000 грн, що майже на 3, 3 млн грн більше по відношенню до попереднього місяця. При цьому кількість підприємств-боржників збільшилася в порівнянні з початком року на 5. З’явилися нові підприємства-боржники. У той же час, за моніторинговими даними, заборгованість по виплаті зарплати на підприємствах державної форми власності, які належать до сфери управління органів виконавчої влади, і на бюджетних підприємствах відсутня.

Начальник Управління Держпраці в Сумській області Юрій Семеног зазначив, що Сумська область входить до трійки «кращих» областей за темпами зростання заборгованості з виплати зарплати. Також він заявив, що з 1 березня знято мораторій на проведення перевірок, і почався масовий вихід інспекторів праці на перевірки підприємств-боржників.

Сергій Зленко, начальник відділу з питань банкрутства Головного теруправління юстиції в Сумській області, зазначив, що в 2018 році заборгованість із зарплати 9 боржників, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство, зменшилася на 289 тис. грн, і станом на 22 березня становить 31 806 тис. грн.

Джерело: http://www.shans.com.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: