У Києві презентували унікальну колекцію одягу з кролевецькими мотивами

29.03.2018

Вчора, 28 березня, у місті Київ відбулося офіційне відкриття 24 Міжнародної туристичної виставки UITT: «УКРАЇНА — Подорожі та Туризм». Про це повідомили на сайті Кролевецької районної ради.

У цьому році у виставці взяли участь 366 компаній з Албанії, Болгарії, Греції, Грузії, Єгипту, Ізраїлю Індії, Італії, Іспанії, Китаю, Кіпру, Куби, Мальти, Мальдівської Республіки, Малайзії, Марокко, Словаччини, Словенії, США, Палестини, Туреччини, Тунісу, України та Шрі-Ланки.

Туристичні маршрути України представлені на стендах учасників із 36 міст та регіонів нашої країни.

Як зазначають у Кролевецькій районній державній адміністрації, сьогодні, 29 березня, на даній виставці було презентовано унікальний проект «27 вишиванок до 27-ї річниці незалежності України» Кролевецької районної дитячої громадської організації Центр українознавства «Гідність» (голова Марченко Світлана). Для відвідувачів виставки представлена колекція одягу з кролевецькими мотивами учасниками презентації Сумської області.

Проект «27 вишиванок до 27-ї річниці незалежності України», відповідно до наказу управління молоді та спорту Сумської обласної державної адміністрації, за результатами щорічного обласного конкурсу з визначення проектів, розроблених інститутами громадянського суспільства у сфері роботи з дітьми та молоддю, отримав фінансову підтримку у розмірі 27 640 грн.

Також, відповідно до плану даного проекту заплановані екскурсії  до Музею Кролевецького ткацтва, КП «Кролевецькі рушники», перегляд документального фільму про традиції переборного ткацтва, зустріч з ткачами. Просвітницький семінар за участю Гаврилюк А. М., доцента кафедри міжнародного туризму, кандидата наук з державного управління КНУКІМ на тему «Розробка концепції бренда переборного ткацтва», тренінг «Розробка дорожньої карти розвитку переборного ткацтва на Кролевеччині». Заключний етап проекту демонстрація колекції  (27 моделей) на параді вишиванок до 27 річниці незалежності України.

Джерело: 05453.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: