Директора фірми звинувачують у відмиванні бюджетних коштів

29.03.2018

До суду надійшов обвинувальний акт відносно директора ТОВ “Формопак-Буд”, який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених: ч. 1 ст. 366 КК України – службове підроблення, тобто складання службовою особою завідомо неправдивого офіційного документу; ч. 3 ст. 191 КК України – привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб; ч. 1 ст. 209 КК України – вчинення фінансових операцій з коштами, одержаними внаслідок вчинення суспільно-небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів. Про це повідомили в Кролевецькому районному суді Сумської області.

27 березня було відкладено проведення підготовчого судового засідання у зв’язку з неявкою обвинуваченого та його захисника.

Директор ТОВ “Формопак-буд” обвинувачується у тому, що будучи службою особою, склав завідомо неправдивий офіційний документ – акт  здачі-приймання виконаних робіт та, зловживаючи своїм службовим становищем за попередньою змовою з директором підприємства об’єднання громадян “Кролевецьке учбово-виробниче підприємство Українського товариства сліпих”, здійснив привласнення бюджетних коштів, які виділені з Фонду соціального захисту інвалідів України, у сумі 50 400 грн, а також умисно здійснив фінансові операції, використавши у господарській діяльності ТОВ “Формопак-буд” бюджетні кошти у сумі 50 400 грн, одержані внаслідок вчинення суспільно-небезпечного протиправного діяння, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, що передувало легалізації (відмиванню) доходів.

Джерело: 05453.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: