Андрій Грек: Чиновники всіх рівнів повинні лобіювати інтереси вітчизняного виробника, а не займатися політичними чварами

29.03.2018

Сьогодні в Україні склалася вкрай складна ситуація у сфері економіки, яка з кожним днем тільки погіршується. Страждають і гіганти промисловості, такі, як машинобудування.

«На Сумщині одним із таких підприємств є ПАТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання». Після відмови від співпраці з замовниками з Росії, куди постачалося близько 70% виробленого обладнання, фінансовий стан об’єднання істотно погіршився. Підприємство має одні з найбільших в області боргів по зарплаті. На початок березня воно було винне своїм працівникам 99,8 млн грн. Люди доведені до крайнощів і навіть перекривають дороги», – наголосив перший заступник фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ в обласній раді Андрій Грек.

Одним із шляхів нормалізації становища сумських машинобудівників обласний депутат вбачає залучення їх до виконання замовлень на внутрішньому ринку. Проте поки що практика показує, що свої виробники вітчизняним замовникам нецікаві. Подібного ставлення до національного продукту немає в жодній країні світу, наголошує опозиціонер.

Він вважає вкрай нелогічним, коли державні компанії віддають іноземцям контракти, які українські виробники вміють і готові виконувати на високому якісному рівні, у стислі строки і за значно нижчими цінами. І зауважує, що треба підтримувати внутрішні галузі промисловості і, таким чином, забезпечувати свій сталий розвиток.

«Наша політична сила зробила масу спроб достукатися до органів державної влади з тим, щоб зрештою вони перейшли від декларацій до конкретних дій відносно розвитку української промисловості та захисту національного виробника. Але наразі жодних зрушень немає, і це, справді, пригнічує. Бо дуже не хочеться вірити, що десятки машинобудівних підприємств не потрібні власній країні», – говорить опозиціонер.

Андрій Грек впевнений, що має бути державна політика з підтримки реального сектора економіки, виробництв, створення робочих місць. Чиновники усіх рівнів повинні лобіювати інтереси вітчизняного виробника. Але, на жаль, вони не роблять цього, натомість займаються політичними чварами.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: