У Сумах із 2 квітня стартує призовна кампанія

30.03.2018

Згідно з рішенням виконавчого комітету від 20 березня в Сумах було затверджено положення про організацію проведення призовної кампанії. Призив у Сумах стартує з 2 квітня і триватиме до 31 травня. У разі неотримання повістки, чоловікам призовного віку радять протягом 10 днів звернутися до міськрайонного комісаріат. План весняного призову в м. Суми становить 150 осіб. Першу відправку призовників планують здійснити 11 квітня.

Як зазначає начальник відділу комплектації Ігор Благовіщенський, всім потенційним солдатам закон обіцяє збереження всіх соціальних гарантій. Одноразово для призовників буде виплачено матеріальну допомогу в розмірі 3500 грн. При звільненні буде виплачено від 8 до 12 посадових окладів, що становить від 2 до 3 тис. грн. Під час служби надається 10 днів відпустки без урахування часу на дорогу. Всі строковики будуть забезпечені житлом, харчуванням та одягом. Також за солдатом зберігається робоче місце і середня зарплата.

У цьому призові отримано наряд в ЗСУ, в державну прикордонну службу, Національну гвардію України, а також в департамент спеціальної служби транспорту.

Охочих служити в Нацгвардії будуть відбирати на більш жорстких підставах. Такі солдати повинні мати хорошу фізичну форму, зріст не нижче 170 см, а на тілі не повинно бути татуювань.

Разом із тим начальник відділу комплектації повідомив, що строковики будуть проходити службу виключно за межами району проведення антитерористичної операції.

У разі ухилення від проходження служби таких осіб оголошуватимуть у розшук і передавати списки в Нацполіцію.

Джерело: https://www.0542.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: