2 квітня у Сумах НЕ стартує програма «Обери лікаря»

31.03.2018

Державна програма по обранню свого лікаря 2 квітня у Сумах не розпочнеться. Медичні заклади міста ще не готові підписувати декларації з пацієнтами. Досі триває процес створення двох міських Центрів первинної медико-санітарної допомоги і надання їм статусу комунальних неприбуткових підприємств. Це вимога Мінохорониздоровя до лікувальних закладів, які бажають отримувати державне фінансування на надання медичної допомоги.

Коментує Олена Чумаченко, в.о.начальника відділу охорони здоров`я Сумської міськради:

“На лікувальних закладах будуть розміщені інформаційні матеріали з приводу того, з якого числа розпочнеться укладення декларацій саме в цьому закладі або саме в цьому відділенні. Ми розпочнемо укладання декларацій після того, як будуть уже створені заклади, відповідно з якими будуть укладаться декларації і між лікарем і пацієнтом, і між закладом і національною службою здоров’я. В деяких закладах і структурних підрозділах закладів почнеться підписання угод вже в квітні, в другій половині квітня. Це центр первинної медико-санітарної допомоги №3, бо він самий перший буде перетворений в комунальне неприбуткове підприємство. Інші заклади, які будуть долучатися до цього закладу або до закладу первинної медико-санітарної допомоги №2, який створюється на базі 2 поліклініки – ці будуть доєднуватися до процедури підписання договорів трошки згодом. Це буде орієнтовно червень місяць.”

Декларації мають заповнюватися тільки в електронному вигляді. Для комп’ютеризації кабінетів терапевтів, педіатрів і сімейних лікарів Сум потрібно 15 мільйонів гривень. Питання про виділення цих коштів з міського бюджету розглядатимуть на найближчій сесії міськради у квітні. Але на повну комп’ютеризацію у лікувальних закладах чекати не будуть.

“Буде визначено комп’ютерна техніка, уповноважені особи, які будуть проводити цю реєстрацію. Щоб внести дані, не обов’язково це має робити особисто лікар. Особисто лікар перевірить дані свої персональні, пацієнт – свої, і поставлять свої підписи. А хто це буде робити технічно, це визначить головний лікар закладу”, – пояснює Олена Чумаченко.

З 2 квітня пацієнтам пропонують визначитися з лікарем і повідомити йому про свій вибір. А декларацію можна буде підписати, як тільки лікувальний заклад отримає на це дозвіл.

Джерело: http://tv.sumy.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: