Жінка-підприємець із Сумщини написала листа до телепрограми “Дістало!”

31.03.2018

Жінка-підприємець Лариса Садовнича з міста Лебедин написала листа до телепрограми “Дістало!”:

____________________________

Доброго дня, шановна редакція! Мені 50 років і я підприємець з десятилітнім стажем. Пишу до Вас тому, що вже дійсно дістало!!! Стати підприємцем мене змусили обставини.

Післі 15 років заміжжя я зосталась сама з двома синами 14 та 5 років на руках та двома пенсіонерами в домі: мама та бабуся. Але не про це. Сперш хочу згадати історію нашої країни.

Спрадавна на нашій землі жили землероби. І багатьом властителям був манкий цей шматочок планети, люди, що на ньому працювали. Згадаймо татаро-монгольське іго, польських шляхтичів, росіян (зокрема сталінські репресії та голодомор), німецьких загарбників! І всі вони топтали нашу землю, нівечили, катували, вбивали! Та не дивлячись ні на що, наші предки відроджувались, відстроювали попелища, засівали ниви, народжували дітей, і, головне, співали, не втрачаючи надії. А що ж наші теперішні можновладці? Я порівнюю поведінку сучасних людей з роботою комп”ютера у якого запустили віруc. Пішов збій програми, програми нашої поведінки, нашої свідомості. Молодь не поважає літніх, навіть можуть плюнути на спину бабусі, що проходить повз них (так, доречі було з моєю мамою), а потім довго реготати. Сини та доньки не хочуть доглядати немічних батьків (держава бере на себе обслуговування літніх самітніх людей. А коли старенкий чи стара помирають, то нащадки швидко тут як тут. А чому? Хто турбувався, був поряд в останні хвилини, той і має право на спадщину. Хіба не так?). Матері викидають своїх дітей на смітник, чоловіки не хочуть турбуватись про свою сім”ю, навіть живучи разом.А коли подружжя розлучається, то і взагалі, сплата аліментів – це як вичавлювання зубної пасти з пустого тюбика. Вважають, що аліменти жінка витратить на себе кохану. Дівчата нарождують дітей, не беручи шлюбу. Колись це був великий сором, таку жінку затравлювали собаками (я звісно ж цього не побічниця), а тепер: молоді жінки народжують, живуть з батьками своїх дітей, та ще й отримують допомогу від держави, бо вони ж ба “Одинокі”.

Мій статус після розлучення був “самітня” і ні на які допомоги від держави я не мала права претендувати. Наші законотворці роздули такий соціальнй пакет, величину якого не можуть собі дозволити навіть розвинуті країни з стабільною та розвинутою економікою. Всі ці дотації, пільги, допомоги, субсидії набули величезних розмірів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: