ТРЦ “Мануфактура” перевірили на дотримання пожежної безпеки

31.03.2018

31 березня рятувальники проінспектували найбільший торговельно-розважальний центр області «Мануфактура».

Співробітники обласного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій разом із журналістами та представниками об’єкту оглянули приміщення центру, площа якого становить близько 20 тис. м. кв. Основну увагу було зосереджено на стан пожежних кранів, рукавів, вогнегасників, евакуаційних виходів та функціонування спеціальних протипожежних штор.

Присутнім продемонстрували приміщення насосної станції, яка забезпечує роботу автоматичної системи пожежогасіння на об’єкті та роз’яснили принцип її функціонування. В центрі управління пожежної сигналізації журналісти переконались, що вона працює в автоматичному режимі.

Одним із місць у даному торговельно-розважальному центрі, де зазвичай перебуває найбільша кількість людей, є кінотеатр. Тому його представники продемонстрували евакуаційні виходи з кінозалу, двері якого може з легкістю відчинити навіть дитина.

Для того аби дізнатись, чи вміє персонал та відвідувачі ТРЦ правильно діяти при виникненні позаштатної ситуації, було імітовано виникнення пожежі в кінотеатрі. Спрацювала пожежна сигналізація, глядачі по евакуаційних шляхах покинули умовну небезпечну зону. На місце події прибули пожежно-рятувальні підрозділи обласного центру. Ланки газодимозахисної служби обстежили приміщення кінотеатру, проте людей не виявили. Тому основні зусилля рятувальники зосередили на ліквідації осередку умовного загоряння та захисті суміжних приміщень.

Дане протипожежне відпрацювання відкрито продемонструвало громадськості забезпечення протипожежного захисту у найбільшому торговельно-розважальному центрі регіону, обізнаність його персоналу щодо дій під час пожежі та дало можливість рятувальникам вдосконалити навички з ліквідації надзвичайних подій на об’єктах з масовим перебуванням людей.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: