“Банкіри” ошукали двох громадян майже на 80 тисяч гривень

02.04.2018

Протягом вихідних днів від дій невідомих зловмисників-псевдобанкірів постраждали жителі Краснопільського та Білопільського районів.

До Краснопільського відділення поліції звернувся 32-річний житель району та повідомив, що став жертвою шахрая. Як з’ясувалося, чоловіку зателефонував невідомий та представився працівником одного з банків, який повідомив, що його картку заблоковано і для того, щоб відновити її дію, треба оновити певну інформацію. У розмові з власником картки, незнайомець дізнався пароль до банківської програми та в он-лайн режимі зняв з рахунку заявника всі наявні гроші у сумі понад 41 тисячу гривень.

Подібний злочин було вчинено і у відношенні 72-річної пенсіонерки з Білопільського району. Діючи за тією ж схемою, шахрай випитав у літньої жінки всю потрібну йому інформацію, а потім спустошив її рахунок на 38 тисяч гривень.

Поліція відкрила кримінальні провадження за ч.1 ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, та розпочала слідчі дії, з метою встановлення осіб шахраїв.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: