Кінцеві зупинки в Сумах обладнають біотуалетами

02.04.2018

Сьогодні, 2 квітня, на апаратній нараді в мерії знову підняли питання розміщення біотуалетів на кінцевих зупинках громадського транспорту.

– З огляду на те, що біотуалетами будуть користуватися водії КП «Електроавтотранс» та підприємств, які перевозять жителів, я вважаю за необхідне купити ці біотуалети і передати КП «Електроавтотранс», а договори співпраці укласти з маршрутниками на їх обслуговування, – почав директор департаменту інфраструктури Григорій Яременко.

– Ось вам здрастє, – відгукнувся в. о. мера Сум Володимир Войтенко. – Однорог (директор КП «Електроавтотранс» – Ред.) і так три місяці переконував депутатів з приводу кіосків, де він буде реалізовувати квитки, а тепер ще й біотуалети… Яка ситуація з маршруточниками?

– Ситуація постійна, вони не проти того, щоб брати участь у співфінансуванні робіт з утримання і т. ін., – відповів заступник начальника транспортного відділу Микола Гіценко. – Але виникає питання: на чиєму балансі вони будуть знаходитися. Це, взагалі-то, інфраструктура, а не транспорт.

– Я хочу підкреслити, що департамент як бюджетна установа не має права займатися господарською діяльністю і договорів на співпрацю з перевізниками ми також не маємо права укладати, – зазначив Яременко. – Тут потрібно тільки комунальне підприємство, яке має право проводити господарську діяльність.

– Ольга Михайлівна, – звернувся Войтенко до заступника мера Ольги Волошиної. – Зберіть нараду, що це повинно бути: або обладнані приватними підприємцями, нехай з торговою точкою, або нашим комунальним підприємством. І давайте, якщо потрібно, проведемо конкурс, щоб усе було відкрито, і у депутатів не виникало питань.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: