За “дорожні” відкати під кримінал потрапило п’ятеро осіб

02.04.2018

За оборудки під час реконструкції конотопських доріг до кримінальної відповідальності притягнуто п’ять осіб.

Як уже повідомлялось раніше, 11 жовтня 2017 року прокуратурою Сумської області повідомлено про підозру вже колишнього начальника Управління житлово-комунального господарства Конотопської міської ради, який розтратив понад 1 млн 170 тис грн, та фізичну особу-підприємця, який привласнив зазначені кошти, виділені на реконструкцію дороги в м. Конотоп.

Окрім того, 30 березня 2018 року вручено повідомлення про підозру головному спеціалісту сектора капітального будівництва та обліку житла Управління житлово-комунального господарства Конотопської міської ради, яка є посібником у привласненні коштів, оскільки складала документи на підтвердження виконаних робіт.

Під час слідства встановлено, що 21 червня 2016 року між Управлінням житлово-комунального господарства Конотопської міської ради та фізичною особою-підприємцем з Чернігівської області укладено договір на реконструкцію дороги по вул. Тургенєва у м. Конотоп вартістю 1 млн 174 тис грн. Згідно висновку судової будівельно-технічної та дорожньо-технічної експертиз роботи виконані неякісно з численними критичними невідповідностями, а, отже, не можуть бути прийняті.

На даний час слідство стосовно вищезазначених трьох осіб вже завершено, матеріали відкриті сторонам захисту для ознайомлення.

Дії колишнього начальника УЖКГ КМР та підприємця кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 (розтрата чи заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах), ч. 1 ст. 366 (складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів) та ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) КК України.

Головний спеціаліст сектора капітального будівництва та обліку житла УЖКГ КМР відповідатиме за ч. 3та ч. 4 ст. 358(складання, видача та використання завідомо підробленого документа), ч. 5 ст. 27/ч. 5 ст. 191 (пособництво у розтраті та привласненні коштів у особливо великих розмірах) КК України.

Разом з тим, до кримінальної відповідальності притягнуто ще головного інженера проекту та іще одного підприємця, яка здійснювала технічний нагляд за виконанням робіт. Вказані особи визнали, що вносили недостовірні дані до офіційних документів, відтак до суду були скеровані обвинувальні акти з угодами про визнання винуватості. За рішенням суду обвинувачені сплатили штраф, повідомляє прес-служба прокуратури області.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: